Ένα πεντανόστιμο εξωτικό φρούτο, το μάνγκο, πολύ συχνά απορρίπτεται από άτομα που κάνουν δίαιτα με στόχο να μειώσουν το βάρος τους καθώς εκτιμάται ότι είναι μεγάλη η περιεκτικότητά του σε ζάχαρη.
Στην πραγματικότητα παρά την υψηλή περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη, τα μάνγκο μπορεί να συντελέσουν στην απώλεια βάρους. Νέα μελέτη από το Πανεπιστημίο George Mason διαπίστωσε ότι όσοι έτρωγαν καθημερινά μάνγκο είχαν πιο ρυθμισμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και λιγότερο σωματικό λίπος από εκείνους που έτρωγαν ένα σνακ με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
Γιατί να προτιμήσεις το μάνγκο από μια μπάρα granola
Η έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από το National Mango Board. έδειξε ότι η πρόσληψη μάνγκο βελτίωσε τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και μείωσε το σωματικό λίπος σε σύγκριση με μια μπάρα granola με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
Τα αποτελέσματα της μελέτης που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Foods δείχνουν ότι δεν είναι μόνο τα επίπεδα ζάχαρης, αλλά και το είδος ζάχαρη το οποίο εμπεριέχεται στα τρόφιμα, που έχει σημασία.
«Δεν είναι μόνο η περιεκτικότητα σε ζάχαρη που έχει σημασία, αλλά η συνολική διατροφική αξία των τροφίμων που έχει σημασία», δήλωσε Σύμφωνα με τον Δρ. Basiri, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Διατροφής και Σπουδών Τροφίμων του George Mason επισημαίνοντας ότι αυτή η μελέτη είναι η πρώτη μακροχρόνια κλινική δοκιμή που καταδεικνύει τόσο τα μεταβολικά οφέλη όσο και τα οφέλη της σύστασης του σώματος των μάνγκο στον προδιαβήτη.
«Ο στόχος είναι να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να συμπεριλάβουν ολόκληρα φρούτα, όπως το μάνγκο, ως μέρος υγιεινών διατροφικών συμπεριφορών και πρακτικών διατροφικών στρατηγικών για την πρόληψη του διαβήτη», δήλωσε τέλος ο καθηγητής τονίζοντας ότι πλέον υπάρχουν αποδείξεις ότι η καθημερινή πρόσληψη μάνγκο βελτιώνει τα αποτελέσματα του γλυκαιμικού δείκτη και της σύστασης του σώματος σε ενήλικες με προδιαβήτη.
															
															









